In september 2016 ben ik drie weken naar Canada geweest. Ik startte in Vancouver en ging helemaal naar de rocky mountains om dan via alle nationale parken weer in Vancouver te eindigen. Als je een avonturier bent die houdt van mooie wandelingen, bergen en kamperen in het wild, dan is dit iets voor jou!

Drie weken is wel een beetje te kort voor de trip die wij deden. Normaal heb je meer tijd nodig zodat je op je gemak alles kan ontdekken want Canada is héél erg groot. Zeker als je van Europa komt, want dan zal je last hebben van een jet-lag waardoor je de eerste dagen niet zoveel waard bent (afhankelijk van persoon tot persoon uiteraard).

Een eekhoorn in stanley park

Dag 1 - 5: Vancouver

Vancouver werd, in de eerste dagen dat ik daar was, een van mijn favoriete steden. Heel erg levendige stad! De mensen zijn heel erg vriendelijk en alles is er heel erg relaxed. Toch voor zo een grote stad te zijn. Stadsmensen kunnen er zeker hun hartje ophalen en als je wat meer natuur wilt, dan sta je op een half uurtje in North Vancouver of Vancouver Island. Wanneer je door de stad heen kuiert, dan zie je overal in de verte de bergen om je heen. Dat was voor mij heel speciaal. Je kan de stad heel makkelijk ontdekken door gewoon een beetje rond te dwalen maar je kan zeker ook een gratis stadskaart verkrijgen. Altijd handig wanneer je verloren loopt!

Canada Place

Conclusie

Vancouver is SUPERVET. Veel cultuur en events en tegelijkertijd heel groen en relaxed. Negatieve puntjes? Wel, het is een jonge moderne stad dus veel ouder architectuur ga je er niet vinden en sommige plaatsen kunnen redelijk druk zijn. Het bier is ook redelijk prijzig, maar een Belg heeft nu eenmaal zijn pintje nodig van tijd tot tijd natuurlijk.

Een van de vele brouwerijen

Zeker te bezichtigen in Vancouver: